zondag 8 juli 2012

Zomer ontgiftingskuur (deel 6): Het bewustzijn viert hoogtij!

De week is voorbij. Het is me goed gegaan en het heeft me veel opgeleverd. Uiteraard ben ik ook afgevallen, maar de grootste klapper was een nóg sterker bewustzijn over gezond leven en eten.

Deze afgelopen dagen waren erg intensief. Veel uitgezocht, bekeken, wat wel, wat niet, veel voorbereidingstijd, mezelf gevolgd hierin hoe het mij allemaal voelde.

De overstap naar de geitenproducten was prima te doen, de latente hoofdpijn verdween ook na een paar dagen, ik voelde me fit en gezond, had geen last van mijn maag.  De koffie heb ik precies twee keer gemist, de frisdrank niet …. En toch heb ik aan het eind van deze week besloten mijn productenaanbod te vergroten.

Het geheel heeft zoveel tijd in beslag genomen, dat ik achter kwam te lopen met mijn werk en ook de wandelingen met onze hond begonnen uit te blijven.
De salades of krieltjes tussen de middag zijn niet aan mij besteed, simpelweg omdat ik daar niet altijd de tijd voor heb om het uitgebreid klaar te maken. En met 30 graden buiten, heb ik tussen de middag ook niet echt zin in soep.

Jacqueline gaf aan dat ik bewust met mijn eten bezig moest zijn en dat het daarom ook zoveel tijd mocht kosten. Ik ben het met haar eens dat het bewust mag, maar daar zit naar mijn idee geen tijdsaanduiding bij. Ik kan, als ik wil, twee minuten compleet mindfull met mijn cracker bezig zijn en een half uur kokkerellen met mijn hoofd bij totaal iets anders.

Bewust met voeding bezig zijn, dat is wat de afgelopen week absoluut gebeurd is.

 Vrijdag heb ik besloten de marge in zijn totaliteit te verruimen. Ik heb tot nu toe nog steeds geen suiker op, heb het ijs in de stad genegeerd, koekjes gaan voorbij. Daarnaast heb ik gisteren wel wat Biologische producten voor op brood gekocht, heb ik labels staan kijken en gekozen voor gezond! Ik heb roggebrood op en speltbrood en cocosboter om te bakken gekocht. Daarnaast nog gewoon heerlijk genoten van de lekkere tomatensoep uit het boek van Jacqueline, evenals de bonensalade waar mijn man Paul van bleef eten.

Ik ben er achter dat deze week mij de overstap heeft gegeven naar nog bewuster eten en leven.

Gisteren olijfshampoo gehaald bij de kruidenwinkel in de stad. Geen chemische troep meer op mijn hoofd. Het ruikt heerlijk en ik heb ook geen conditioner meer nodig. Wat wil ik nog meer.

Gisteren, bij het doen van mijn weekboodschappen liep ik totaal anders rond in de supermarkt: ‘Dit eet ik niet meer, dit ook niet meer, pff dat wil ik sowieso niet in mijn lichaam hebben!’ Ik kon de helft van de supermarkt opzij schuiven. Wat een troep wordt er verkocht en hoeveel mensen gooien niet gewoon zo eenvoudig alles in hun karretje. Uit gewoonte, zonder na te denken hoe zwaar hun lichaam het er mee heeft.  Laat staan wat ze hun kinderen voorschotelen.
Gelukkig biedt de winkel ook aardig wat biologische producten .

 En zo is deze afgelopen week een hele bijzondere week voor mij geweest. Ik ga verder met dit gezonde leven. Echt een cadeau voor mijn lichaam en ik raad het iedereen aan. Zo ingewikkeld is het allemaal niet, maar het is net als stoppen met roken, drinken of afvallen… het moet in je hoofd, in je systeem om. Daar mag het besef komen dat je je lichaam zoveel plezier doet met gezonde producten. Conserveringsmiddelen, smaak- en geurstoffen…. Ja lekker lang houdbaar, maar besef je dan ook wat er allemaal in gebruikt is óm het zo lang houdbaar te laten zijn?

Suiker is vergif, heb je ook helemaal niet nodig. Ik was al aan het minderen, sterk aan het minderen, en nu voel ik dat ik het allemaal veel beter naast me neer kan leggen. Geen Suiker!

Mijn eetpatroon was al redelijk gezond, maar nu nog een stap verder. Heerlijk!



Ik heb de gezonde lijst van Jacqueline in mijn hoofd. De lijst die aangeeft wat je mag eten, na de vier ontgiftingsweken. Ik zet het al na een week in, maar mensenlief wat heeft deze afgelopen week me veel gebracht! Dankjewel Jacqueline!

Mijn brilletje gaat mee naar de supermarkt en de biologische winkel om de kleine lettertjes achterop te kunnen lezen. Weten wat je eet. Een vriendin zei me; “als de lijst meer dan zeven ingrediënten bevat, dan beter niet kopen”. Die zin neem ik mee als ik boodschappen ga doen.
De groenten-fruitshakes blijven, het werken met verse producten boven de voorverpakte doosjes en zakjes ook. De lunch wordt wat meer op mijn eigen behoefte gevuld, net zoals het keukenkastje veranderd met biologische producten: sandwich spread van appel-mierikswortel, een appel-peren-pruimenstroop en een pindapasta.

 Een mooi laatste zetje gehad! Helemaal tevreden!