donderdag 28 juni 2012

Niet verspillen maar Leef!

Als de eeuwigheid zou stoppen wanneer wij de knop in zouden drukken, zouden wij het voor het zeggen hebben. Dat hebben we niet en daarmee mogen we beseffen dat we de lijnen van de levens vanuit de eenzaamheid mogen bekijken.
Met elkaar en zo alleen, vaak zo samen dat het een groot geheel lijkt maar het maakt de lijn van het leven duidelijker als je alleen staat en alleen kijkt
Het maakt geen draaiing in het geheel, want het geeft een even zo grote stap van het een naar het ander. Waar land overgaat in zee en de bomen in de woestijn zullen staan. Het gaat niet zoals wij zeggen, het gaat zoals de wereld het wil en daarmee geven we aan dat de mensheid een klein onderdeel is van deze grote massa.
Een klein ieniemienie stukje waarvan we mogen genieten en mogen zijn en beseffen dat het allemaal van korte duur is en we daarom alle stappen mogen zetten die we hebben.

Kijk met een vergrootglas naar jezelf en zie waar je kwaliteiten liggen. Zonde om iets te laten liggen, er ligt al zo weinig, laten we het in godsnaam allemaal beetpakken en beleven.Hoe groot het voor ons ook lijkt, het is niets, totaal niets, maar het kan groter worden zodra wij het liefde en aandacht geven en we weten dat de wereld door onze stap niet sneller
langzamer gaat ,maar het maakt de lijn van de leylijnen duidelijker en daarmee mag je de keuze maken. Ga ik het laten liggen, ga ik maar één ding aanpakken of ga ik het aan met mezelf en mijn eigen energie die er is en de mogelijkheden die er zijn. Weet dat we bestaan en waar we vandaan komen, maar besef ook de nietigheid en de mogelijkheden die voor ons soms onneembaar zijn, maar die maar zo klein zijn dat we ze met 1 vinger op kunnen tillen en kunnen vormen naar eigen wensen. Waarom altijd moeilijk doen? We sluiten de ogen voor de antwoorden, omdat we dit makkelijker vinden, onze ego’s roepen harder dan ons hart. Wanneer zijn we het kwijtgeraakt? Laten we opstaan en zien en weten wat te doen.

Geen seconde meer verliezen, want tijd is niets en alles is tijd. We gaan sneller dan wat dan ook en we denken dat we langzaam gaan, dat de tijd stilstaat en dat de mensheid het voor het zeggen heeft.
Niets is meer waard, de daken van de huizen lijken van papier als de natuur haar intrede doet. Hou haar niet tegen, want zij gaat het verschil maken als we willen.
Neem de liefde voor jezelf en ga je eigen wereld vol zetten met alles wat je wilt, niet twijfelen en geen tijd verspillen. Nadenken is voor anderen, bewegen en doen, gaan en ontdekken.
Stilzitten en afwachten is te lang gedaan, opstaan en gaan leven, leren luisteren naar jezelf. Geen gedoe en moeilijke feiten, welnee alles is glashelder. Opstaan en gaan bewegen naar je liefste wensen en alles wat je fijn vindt. Nooit en te nimmer denken dat je iets niet kunt, nooit, maar dan ook nooit. Alles is mogelijk, waar je het ook vandaan haalt, maar besef dat het tijd en passie mag kosten en die heb je in een enorm pakket bij je geboorte meegekregen. Ben je hem kwijtgeraakt, even zoeken en hij is er weer, want dat is wat het geval is. We zijn teveel gekleurd in de jaren die we gehad hebben, maar weet , weet lieve mensen dat we het weer terug kunnen keren naar de begin fase van ons leven. Weet dat je je puurheid terug kunt vinden als je wilt. Duidelijk een zijn met jezelf, het is voor iedereen neergelegd.

Geef leven de ruimte, niet sippen en sikkeneuren maar leven, leven vanuit dromen en wensen, vanuit kracht en liefde, vanuit alles wat je in je hebt. Geef wat je te geven hebt, wacht niet langer en voel diep van binnen waar je liefde naartoe gaat. Daar ga je heen. Ook al wil je honderd keer anders , je innerlijke kracht zegt waar je heen gaat, niet anders dan dat, iedere keer weer. Daar ben je mee op deze aarde gekomen. Afspraken met jezelf en met de mensen om je heen. De een wil dit de ander dat, maar lieve mensen verzaak niet en doe wat je hart zegt.
Niet luisteren naar hoofd en omgeving, maar luisteren naar je hart. Waar ben je die kwijtgeraakt? Zoeken en vinden en weer gaan leven vanuit passie en liefde en kracht en wijsheid en weten en voelen en zeggen en zorgen, zorgen voor jezelf. Geen zorgen maken maar weten wat je wilt, niet groter maken dan het is, wil je meer dan is er meer, daar hoef je niet moeilijk over te doen. Het is er dus pak het dan ook. Jij kunt er bij. Ieder eigen stappen te zetten. Wil je het anders, verander het dan, ook dat is aan jou. Zelf doen, iedere keer weer. Kom maar, laat maar komen en geniet. Weet waar je naartoe wilt, dat loopt een stuk makkelijker in het hier en nu. Lieve mensen ga genieten en leven, het is immers maar een fractie van de tijd dat de planeet aarde bestaat, waarom verspillen met onnodig gedoe. Niet doen, beleef iedere seconde, ieder moment, ieder samenzijn en laat alle sores achterwege. Het is er, nu en straks. Aan jou om het te zien. Niet verspillen maar LEEF!!!

Geen opmerkingen: